+86-757-8128-5193

Ειδήσεις

Σπίτι > Ειδήσεις > Περιεχόμενο

Νανοσύρματα ασήμι και γραφένιο ενώνουν τις δυνάμεις για επιδείξεις οθόνης αφής

Τοέα των νανοϋλικώνσυναγωνίζονται σε replaceindium οξείδιο του κασσίτερου (ITO)ως διαφανείς μαέστρος που ελέγχει την εμφάνιση εικονοστοιχείασε επιδείξεις οθόνης αφής είναι να πάρει κόσμο. Έχουμε δει υλικά συμπεριλαμβανομένου τουΟι νανοσωλήνες άνθρακα,νανοσύρματα ασήμι,καιγραφένιοπροωθείται ως ο κληρονόμος προφανής για αυτήν την εφαρμογή.

Τώρα, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Sussex στην Αγγλία έχουν εισαγάγει μια ισχυρή contenderinto μάχη για να αντικαταστήσει οξειδίου κασσίτερου ίνδιου:ένα υβριδικό υλικό που αποτελείται από νανοσύρματα ασήμι που συνδέονται μαζί με γραφένιο.

«Τα υβριδικά υλικά είναι πολύ φθηνότερη, οφείλεται στο γεγονός ότι χρειαζόμαστε μόνο να χρησιμοποιήσετε ένα κλάσμα του τα νανοσύρματα που απαιτείται συνήθως για την επίτευξη ιδιότητες του ITO,» εξήγησε ο Alan Dalton, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Sussex και εργαστήριο του οποίου διεξήγαγε την έρευνα, σε μια συνέντευξη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεIEEE Spectrum. «Το γραφένιο ενεργεί ως συνδέτες μεταξύ του νανοσύρματα, πράγμα που σημαίνει ότι το δίκτυο δεν πρέπει να είναι πυκνή. Καταθέσουμε το γραφένιο επάνω σε ένα δίκτυο ψεκάζονται νανοσύρματα από εναπόθεση ταινία.»

Η μείωση του κόστους που σχετίζεται με αυτό το υβριδικό υλικό έναντι ασήμι νανοσύρματα μόνοι τους ανοίγει τη δυνατότητα από τη στιγμή που ένα μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς διαφανή μαέστρος. ήταν προβλέπεται thatdemand για αυτούς τους αγωγούς θα ωθήσει τις πωλήσεις παρελθόν τα 900 εκατομμύρια δολάρια σήμα μέχρι το 2025.

Σε έρευνα που περιγράφεται στην εφημερίδαΝανοκλίμακα, οι ερευνητές έδειξαν ότι το κλειδί για την παραγωγή του υλικού είναι μια μαθηματική τεχνική που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για να περιγράψει πώς οι αλλαγές φάσης όπως το πάγωμα συμβεί σε πολύ μικρούς χώρους.

«Σε αυτή την έρευνα έχουμε εφαρμόσει μια μαθηματική τεχνική για να λειτουργήσει το μικρότερο μέγεθος subpixel που μπορούμε να κάνουμε χωρίς να επηρεάζει τις ιδιότητες των ηλεκτροδίων μας nanowire,» εξήγησε κατά Ματθαίον Large, επικεφαλής συγγραφέας του χαρτιού, σε ένα δελτίο τύπου. «Τα αποτελέσματα μας λένε πώς να συντονιστείτε νανοσύρματα μας να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις οποιασδήποτε δεδομένης εφαρμογής.»

Νανοσύρματα ασήμι έχουν αποδειχθεί ότι είναι μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες αντικαταστάσεις σε ITO. Εταιρείες, όπωςCambriosκαιΜπλε νανοείναι από τα πιο αξιοσημείωτη εμπορικών επιχειρήσεων, αξιοποιώντας την τεχνολογία αυτή.

«Ασημένια nanowire και ασημένια nanowire – γραφένιο υβρίδια είναι πιθανώς η πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις στις υπάρχουσες τεχνολογίες,» είπε ο Dalton σε δελτίο τύπου.

Dalton πιστεύει ότι θα μειώσει τους νέα διαδικασία όχι μόνο να μειώσει το κόστος παραγωγής που σχετίζεται με αυτά τα υλικά, αλλά επίσης μειώνει τις ενεργειακές απαιτήσεις των υλικών, δίνοντας μια τιμή και απόδοση πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών.

Ντάλτον και του εργαστηρίου έχουν ενταχθεί forceswithM-SOLV, βασίζονται στην Οξφόρδη της Αγγλίας, μαζί, ψάχνουν για να εφαρμόσετε αυτά τα πρόσφατα ερευνητικά αποτελέσματα σε εμπορικά προγράμματα.