+86-757-8128-5193

Ειδήσεις

Σπίτι > Ειδήσεις > Περιεχόμενο

Ασημένιο Nanowire αισθητήρα δέρματος μέτρησης των επιπέδων Ενυδάτωση

Ag-nanowire-patch.jpg

Οι αθλητές, στρατιώτες, οι ανθρακωρύχοι, και πολλοί άλλοι μπορούν να υποφέρουν από αφυδάτωση, πιθανώς η θέση τους σε θανάσιμο κίνδυνο. Η παρακολούθηση των επιπέδων ενυδάτωσης μέσα στο σώμα έξω στον τομέα εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση, αλλά οι ερευνητές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας έχουν καταλήξει σε μια τεχνολογία που μπορεί να αποδειχθεί ένα συνεπή τρόπο μέτρησης της ενυδάτωσης.

Η ομάδα του North Carolina State ενσωματωμένο ασύρματο αισθητήρα του δέρματος, η οποία μπορεί να συνδεθεί με το στήθος ή τον καρπό, και ότι χρησιμοποιεί ειδικά ηλεκτρόδια με ασημί νανοσύρματα να πάρει μικρές διαφορές στην αγωγιμότητα του δέρματος, όπως το ποσό των αλλαγών περιεκτικότητα σε νερό.

AG-sensor.jpg

Για να κάνετε μια σφιχτή επαφή με το δέρμα, τα ηλεκτρόδια κατασκευάζονται από ένα εύκαμπτο πολυμερές. Καθιστώντας αγώγιμο, διατηρώντας τα ηλεκτρόδια ελαστικά, τα ασημένια νανοσύρματα ενσωματωμένες σε όλο το πολυμερές.

Ο αισθητήρας έχει μέχρι στιγμής δοκιμαστεί σε μοντέλα δέρμα με διαφορετικά επίπεδα ενυδάτωσης, και ο αισθητήρας μετρηθεί με ακρίβεια εκείνα. Η ομάδα άλλαξε ακόμη και την υγρασία του περιβάλλοντος του αέρα και ο αισθητήρας παραμένει ανεπηρέαστη από αυτό.

Υπάρχουν ήδη μερικά πρωτότυπα της συσκευής, το καθένα με ασύρματη συνδεσιμότητα Bluetooth για να διαβάσετε εύκολα έξοδο του αισθητήρα σε ένα κοντινό smartphone.