+86-757-8128-5193

Ειδήσεις

Σπίτι > Ειδήσεις > Περιεχόμενο

Ανταπόκριση αργυρού Νανοσωματιδίου

Πρόσφατα, το Silver Nanoparticle, μια ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο ETH Zurich, έχει αναπτύξει μια νέα τεχνολογία για το 3D ultra-thin nanowall, το Silver Nanoparticle που παράγει τα πιο διαφανή και αγώγιμα ηλεκτρόδια μέχρι τώρα. Έτσι μπορούμε να δούμε παντού ότι η οθόνη αφής έχει καλύτερη Ποιότητα οθόνης, πιο ακριβή ικανότητα απόκρισης.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τρέχουσα τεχνολογία οθόνης αφής βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην επιφάνεια της επιφάνειας με ένα στρώμα αγώγιμου υλικού που αποτελείται από σχεδόν αόρατο νανο-τοίχο. Προς το παρόν, χρησιμοποιούμε συνήθως το οξείδιο του ινδίου κασσιτέρου είναι μια μεγάλη διαφάνεια, το Νανοακρυλικό ασήμι αλλά η αγωγιμότητα είναι σχετικά χαμηλό υλικό.

Οι επιστήμονες έχουν μια σημαντική ανακάλυψη σε αυτή την τεχνολογία είναι ότι χρησιμοποιούν νανοσωματίδια χρυσού ή αργύρου μετάλλου 3D εκτύπωση των νανο-τοιχωμάτων από οξείδιο ινδίου κασσιτέρου πιο διαφανή, πιο αγώγιμα, Nanoparticle Silver που μπορεί να προσφέρει μια πιο τέλεια εμπειρία οθόνης αφής.


"Στο παρελθόν οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν το οξείδιο του ινδίου κασσιτέρου λόγω αυτού του υλικού έχουν υψηλό βαθμό διαφάνειας και το λεπτό στρώμα της τεχνολογίας παραγωγής είναι πιο ώριμο, αλλά η αγωγιμότητά του είναι γενική». Το μέλος της ερευνητικής ομάδας, ο διδακτορικός φοιτητής ETH Patrik Rohner εξήγησε.

Οι επιστήμονες εκτυπώνουν νανοσωματίδια χρυσού και αργύρου μέσω μιας διαδικασίας νανο-3D γνωστής ως Nanodrip, διατηρώντας παράλληλα υψηλή διαφάνεια διατηρώντας παράλληλα την αγωγιμότητα των υλικών που περιγράφηκαν παραπάνω. Οι ερευνητές μπορούν να εκτυπώσουν αυτά τα ηλεκτρόδια σε πολύ λεπτά στρώματα - μεταξύ 80 και 500 νανόμετρα. Ασημένιο νανοσωματίδιο Ωστόσο, αυτό εγείρει μια άλλη ερώτηση:


"Οι δύο στόχοι είναι αντικρουόμενες προκειμένου να επιτευχθεί υψηλή αγωγιμότητα σε αυτά τα μεταλλικά καλώδια", δήλωσε ο Δήμος Πουλικάκος, καθηγητής θερμοδυναμικής στο ΕΘ. Χρυσό, Ασημένιο Νανοσωματίδιο ασημένιο σύρμα διατομής αυξάνει την περιοχή, η αγωγιμότητα αυξάνεται, αλλά ο σχηματισμός του δικτύου για τη μείωση της διαφάνειας.

Προκειμένου να επιλυθεί αυτό το δίλημμα, οι επιστήμονες χρησιμοποιούν τεχνολογία 3D εκτύπωσης για την εκτύπωση ηλεκτροδίων, έτσι ώστε να αυξήσετε με ακρίβεια το ύψος του σύρματος, έτσι ώστε να αυξάνεται σε 2 έως 4 φορές το πλάτος, αυξάνοντας έτσι την επιφάνεια διατομής του Σύρμα, περαιτέρω αύξηση της αγωγιμότητας, αλλά η διαφάνεια του δικτύου δεν μειώνεται.


Για να γίνει αυτό, η ομάδα του Poulikakos χρησιμοποίησε τη διαδικασία εκτύπωσης 3D Nanodrip που ανέπτυξαν πριν από τρία χρόνια - στην πραγματικότητα, αυτή η τεχνολογία ήταν αυτή που ανέφερε η Scrona πριν κάναμε το μικρότερο χρώμα του κόσμου σε ένα αλάτι Εικόνα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία. Σε αυτή τη μελέτη, το μελάνι που κατασκευάστηκε από νανοσωματίδια χρυσού ή αργύρου τοποθετήθηκε σε ένα διαλύτη και στη συνέχεια διασκορπίστηκε σε ένα πολύ μικρό υγρό μέσω ενός ηλεκτρικού πεδίου. Ο διαλύτης εξατμίστηκε γρήγορα, το Ανοξείδιο του Νάτριου αφήνοντας μόνο αυτές τις μικρές δομές 3D. Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν αυτές τις λεπτές σταγόνες για 3D εκτύπωση, μπορείτε να εκτυπώσετε μια πολύ μικρή δομή.


Σύμφωνα με τον ETH ανέφερε ότι πρόκειται για την πρώτη χρήση τεχνολογίας 3D εκτύπωσης στον κόσμο για τη δημιουργία του νανο-τοίχου οθόνης αφής. Αυτός ο νανο-τοίχος δεν είναι μόνο πιο διαφανής από ό, τι το οξείδιο του ινδίου κασσιτέρου που κατασκευάζεται από νανο-τοίχο, το Αργυρό Νανοσωματίδιο, αλλά και περισσότερο αγώγιμο και χαμηλότερο κόστος. Αυτό συμβαίνει επειδή η παραγωγή οξειδίου του κασσιτέρου ινδίου απαιτεί ένα εξαιρετικά καθαρό εσωτερικό περιβάλλον, ενώ δεν χρειάζονται νανοσωματίδια χρυσού και αργύρου.