+86-757-8128-5193

Ειδήσεις

Σπίτι > Ειδήσεις > Περιεχόμενο

Ηλεκτροκρυστάλλωση: Θεαματική Στην νανοσωματίδια χρυσού Έρευνας

170321100332_1_540x360.jpg

Μια ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Flavio Maran του Πανεπιστημίου της Πάντοβα (Ιταλία) και της Ακαδημίας Καθηγητής Kari Rissanen από το Πανεπιστήμιο του Jyväskylä (Φινλανδία) έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της American Chemical Society μια ερευνητική μελέτη που δείχνει πώς είναι δυνατόν να επιτευχθεί κρύσταλλα πολύ υψηλής ποιότητας σχηματίζονται από νανοσωματίδια χρυσού.

«Η έρευνα σχετικά με νανοσωματίδια χρυσού είναι ένα πεδίο τόσο θεμελιώδη και εφαρμοσμένη σημασία», εξηγεί ο Ακαδημίας Καθηγητής Kari Rissanen του Τμήματος Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Jyväskylä. κρυσταλλογραφία ακτίνων Χ είναι η πιο ισχυρή μέθοδος για τον προσδιορισμό-δομή μοριακού αυτών νανοσυστήματα, αλλά η απόκτηση καλής ποιότητας μονών κρυστάλλων κατάλληλη για ακριβή ανάλυση ακτίνων-Χ υπήρξε η συμφόρηση σε αυτό το απαιτητικό έρευνα. Αυτό το πρόβλημα έχει πλέον αντιμετωπιστούν με επιτυχία χάρη σε μια ηλεκτροχημική στρατηγική που ονομάζεται Ηλεκτροκρυστάλλωση.

Ανάλυση ακτίνων Χ μονού κρυστάλλου διάθλαση του χρυσού νανοσυμπλέγματα - δομές που αποτελούνται από έναν πυρήνα που σχηματίζεται από δεκάδες χρυσού άτομα πωματίζονται και προστατεύεται από ένα στρώμα των μορίων - έχει την εγγενή περιορισμό ότι η καλή ποιότητα μονών κρυστάλλων είναι πολύ δύσκολο να αποκτηθούν. Η ομάδα έχει αναπτύξει μια ηλεκτροχημική μέθοδος που επιτρέπει αυξανόμενη κρύσταλλοι υψηλής καθαρότητας σε μεγάλες ποσότητες και πολύ υψηλής ποιότητας κρυσταλλογραφικά. Επιτρέποντας ένα πολύ μικρό ρεύμα να ρέει μεταξύ δύο ηλεκτροδίων, πυκνά δάση του χιλιοστού-μακράς μονοί κρύσταλλοι μπορούν να παραχθούν απ 'ευθείας πάνω στην επιφάνεια του ηλεκτροδίου.

«Η ανακάλυψη της φύσης αυτής της μεθόδου Ηλεκτροκρυστάλλωση», συνεχίζει ο καθηγητής Maran, «τέθηκε σε εφαρμογή από το ενιαίο κρύσταλλο με ακτίνες Χ κρυσταλλογραφική προσδιορισμό των δομών τεσσάρων διαφορετικών νανοσυμπλέγματα καθένα αποτελείται από 25 άτομα χρυσού. Δεν είναι μόνο αυτά τα επιτυχή αποτελέσματα επικυρώνονται την αποτελεσματικότητα του ηλεκτροχημικού τεχνικής, αλλά επίσης οδήγησε στην ανακάλυψη ότι ένα από αυτά τα συμπλέγματα κρυσταλλώνεται δια σχηματισμού βελόνες που συνίσταται σε παράλληλες αλυσίδες διασυνδεδεμένων νανοσυμπλέγματα χρυσού, ακριβώς όπως ένα πολλαπλών σκέλος κολιέ από χρυσό «μαργαριτάρια» ενός μόνο-δισεκατομμυριοστό του μέτρου .»