+86-757-8128-5193

Ειδήσεις

Σπίτι > Ειδήσεις > Περιεχόμενο

Καταλυτική Γυάλινα Κάνει Ανακύκλωση Μετάλλων Easy

Φιάλες με ενσωματωμένο νανοσωματίδια επιτρέπει χημικούς να επαναχρησιμοποιήσουν εύκολα πολύτιμα καταλύτες

Lab υαλικά με ενσωματωμένο νανοσωματίδια παλλαδίου   καθιστά την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση των καταλυτών πολύτιμων μετάλλων ευκολότερη από ποτέ.

Μέταλλα όπως πλατίνα ή χρυσό μπορεί να καταλύσει μια πληθώρα χημικών αντιδράσεων, αλλά είναι ακριβά, γι 'αυτό και οι χημικοί επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση τους. Συνήθως, ο στερεός καταλύτης πρέπει να διαχωρίζεται με διήθηση και καθαρίζεται μετά από μία αντίδραση, η οποία μπορεί να σημαίνει κάποια χάνεται και ανάκτηση μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αν οποιοδήποτε από τα προϊόντα αντίδρασης είναι στερεό πάρα πολύ.

114875_shutterstock_522023443.png


Τώρα   Xiang Φέι   από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης και οι συνεργάτες έχουν επικαλυμμένες φιάλες με νανοσωματίδια παλλάδιο, το οποίο σημαίνει χημικοί μπορούν απλά άδειο και ξεπλύνετε το δοχείο αντίδρασης και στη συνέχεια να τα χρησιμοποιούν για την κατάλυση της επόμενη αντίδραση.

Καθώς μεταλλικά νανοσωματίδια δεν κολλούν σε γυαλί, ομάδα Fei καλύπτονται το γυαλί με ένα μικροκλίμακας χαλί από nanofilaments σιλικόνη και θα τους επικαλύπτεται με ένα κολλώδες πρωτεΐνη παρόμοια με εκείνη μύδια χρησιμοποιούν για να προσκολληθούν σε επιφάνειες. Το επικαλυμμένο φιάλη εξακολουθεί καταλυόμενες αντιδράσεις αποτελεσματικά μετά από τη χρήση 20 φορές, ενώ απόδοσης Α εμπορικό καταλύτη μειώνεται σημαντικά αφού έχει ανακυκλωθεί μόνο μία φορά.

Η ομάδα Fei είδε καμία μείωση της αποτελεσματικότητας του καταλυτικού φιάλη, όταν χρησιμοποιούνται για την παραγωγή πολλών γραμμάρια προϊόντος, αλλά δεν είναι σαφές ακόμη εάν η μέθοδος θα μπορούσε να λειτουργήσει σε βιομηχανικές μεγέθους αντιδραστήρων.